Избери град

Мишкин

МИШКИН - част от "Золотое Кольцо"

Недалеч от Углич е разположен град Мишкин съхранил търговската атмосфера на миналите векове. Мишкин е най-малкият град на Горна Волга с население от 6000 души. Солидни къщи от борови трупи, завеси на прозорците, резбовани трегери, изби – така са изглеждали търговските къщи в старите времена.
Не пропускайте да посетите уникалният „Музей на Валенките” /руски филцови ботуши/ и единственият в света Музей на Мишката, който представя 160 експоната посветени на този гризач /рисунки, бродерии, плетени изделия , щампи, стъклени и керамични изделия/. Между впрочем, Мишката е талисмана на този град.

Деветнадесети век се смита за „Златния век” на Мишкин. Градът се е разрастнал бързо благодарение на успешната търговия на местните търговци. Мишкиновите пилоти, търговци и ковачи са известни по цялото течение на Волга.


Днешният Мишкин
  е град-музей на руската провинция, съхранил старите търговски сгради и особено провинциалния начин на живот. Тук има няколко действащи ковачници и грънчарници, а също така работилница, която произвежда ленени кукли.


През 2008 година тук се състоя Международният фестивал „Мишка – 2008”/годината на мишката според източния календар/.


В Мишкин могат да се посетят следните музеи:

Музеят на регионалната история, който притежава голям брой предмети: от бивни на мамут до един образец на първия руски телевизионен апарат; Музеят на руските валенки; Музеят на открито на дървената архитектура; Музеят на древните техники , уникална колекция посветена на водния и сухоземния транспорт; Музеят на П.Смирнов, световноизвестният производител на водка; Художествена галерия.Copyright © 2010. Elitaire Ltd. - Всички права запазени - Created by: izberisi.com!