Екскурзии на място

Обзорна екскурзия на Санкт-Петербург и Петропавловска крепост от 11 евро

Тръгване от: Санкт Петербург на 01.01.2012
Маршрут: Санкт-Петербург
Продължителност: 4 часа
Цена: 11,00 eur
Обзорна екскурзия и Петропавловска крепост, Санкт-Петербург

Продължителност на екскурзията:  4 часа

Обзорна екскурзия
Московски проспект, Невски проспект, Казанския събор и знаменитата чудотворна икона на Казанската Света Богородица, Кулата на Василиевския остров, крайцерът Аврора, Летния парк, Марсово поле, Михайловския замък, Александро-невската лавра и зданието на духовната семинария.

Петропавловска крепост
На 27 май 1703-та година Петър поставя основния камък на бъдещата Петропавловска крепост – на Зайчия остров, най-ключовото и стратегическо място в делтата на Нева. Именно около тази замислена като непревзимаема крепост, великият цар решил да осъществи най-грандиозния архитектурен замисъл, появявал се някога в царска глава – да превърне тази неуютна, студена и почти непригодна за живот част от света в най-красивия град, който Европа на 18-ти век е виждала.

Музеят на Петропавловската крепост
съхранява факсимилета от първоначалните планове, с бележките, направени лично от ръката на Петър – композиция във вид на грамадна елипса, във вътрешността на която се разполагат площади и системи на взаимно перпендикулярни улици. Тази планировка всъщност претворявала ренесансовите идеи за „идеалния град“. В плановете на отделните улици лично царят поставил границите – най-високата сграда е Зимния му дворец, 3-етажните сгради са за придворни и аристокрация от първа ръка, 2-етажните – за „средния мениджмънт“ и генералите, едноетажни – за администрация и прочие важни люде. Влюбеният в идеята за град на канали Петър забранил да се изграждат мостове над Нева – всички жители на неговия град трябвало да се придвижват с лодки. Така, наред с гигантското за времето си отводняване, пресушаване на блата и отвоюване на територии за строителство на масивни сгради, било осъществено и огромно инженерно мероприятие по изграждане на канали, променящи руслото на съществуващите потоци и рекички и свързващи отделните части на града. Що се отнася до сградите, всяка от тях е прекрасно известна, а общото впечатление оставя човек без дъх от това, което вижда.


Цени:
Предлагаме 2 възможни начина за посещение на тези забележителности - а) чрез присъединяване към съществуваща сборна група на място (само в определени дни) или б) индивидуално с екскурзовод само за вас или Вашата група

1. Цена при присъединяване към група:

23 евро/човек (възможно да се осъществи само в ден петък)

2. Цени за индивидуално посещение с екскурзовод (в евро/човек)*:

транспорт мин 2 души мин 6 души мин 10 души
с транспорт 62 31 22
без транспорт 29 14 11

*Цените са в евро на човек и включват индивидуален за клиентите екскурзоводски съпровод на руски език и входни такси. Цените важат само при предварителна поръчка, записване и плащане в България.
- възможност за екскурзовод с български език срещу доплащане.

За въпроси и запитвания за места, не се колебайте да се свържете с нас:
052 61 30 40
052 61 59 49
052 91 74 64
info@allrussia.euКарта на местността


Няма налична карта.

ЗапитванеCopyright © 2010. Elitaire Ltd. - Всички права запазени - Created by: izberisi.com