Екскурзии на място

Посещение на Имение Кусково от 19 евро

Тръгване от: Москва на 01.01.2012
Маршрут: Москва
Продължителност: 4 часа
Цена: 19,00 eur
Имение Кусково, Москва

Продължителност на екскурзията:  4 часа

Имението Кусково е уникален паметник на културата от 18-ти век, един от най-ранните образци на лятна извънградска резиденция в Русия. Построено е по поръчка на аристократическия род Шереметеви с предназначение устройването на пищни приеми, провеждане на многолюдни театрализовани празненства и други подобни поводи. До наши дни са съхранени повече от 20 уникални паметника на архитектурата, а така също единственият в Москва френски парк с мраморни скулптури, езера и павилиони.През 1919 година имението е превърнато в музей, а от 1938 година след пренасянето в Кусково на единствения в Русия музей на керамиката е бил преименуван в Държавен музей на керамиката и "Имение Кусково". Днес това е един от най-крупните в света притежатели на колекция от керамика и стъкло от различни страни от античността до наши дни.
Кусковският ансамбъл като цяло се оформя през периода 1750-1770 години. Обширната територия на имението се формира от три основни части:

Двореца
е главното съоръжение в извънградската резиденция на граф Петър Борисович Шереметев. "Големият дом", както са наричали двореца през 18-ти век, е строен от 1769 до 1775 год. под ръководството на московския архитект Карл Бланк и е бил предназначен за тържествени приеми на гости в лятно време. Построен от дърво в традициите на руското строителство, той се състои от два етажа - параден и антресол, на висок каменен цокъл, където са се помещавали винарската изба и стопанските помещения. Архитектурата на Двореца е в стила на ранния руски класицизъм и едновременно с това е типична за каменните дворцови постройки от втората половина на 18-ти век. Три колонни портика украсяват фасадата му: централен - най-голям и тържествен, фронтонът на който е запълнен с пищна дърворезба около знака "PS" под графската корона; странични портици с полукръгли фронтони, украсени с различни военни атрибути. Към парадния вход на Двореца води централна белокаменно стълбище и плавни спускове, предназначени за каляски. Последните са фланкирани от фигури на сфинксове - фантастични същества с женски глави лъвски туловища.

Холандския домик
е най-ранния от запазените увеселителни павилиони на имението в Кусково. Той е бил построен през 1749 г. в памет на епохата на Петър Първи и увлечението му по Холандия. Като парков павилион-имитация във вкуса на архитектурата "на различни времена и народи", Холандският домик е характерно явление в руската култура от средата на 18-ти век и по-специално по отношение устройството на такъв род имения. Той се счита за един от най-първите, художествено завършени образци на подобни съоръжения.

Италианския домик е построен през 1754-1755 година под ръководството на Ю.И.Кологривов - тънък познамач на изкуството, получил архитектурно образование в Рим. В структурата на празниците уреждани в имението Италианският домик е изпълнявал ролята на дворец за "малки приеми". Същевременно, във вътрешната уредба на павилиона е намерил отражение характерния за 18-ти век интерес към събиране на "раритети", редки произведения на изкуството, което придава на малкия дворец своеобразието на малък музей.
www.kuskovo.ru


 Цени от:
транспорт
мин 2 души
мин 6 души
мин 10 души
с транспорт
78
40
31
без транспорт
46
23
19

*Цените са в евро на човек и включват индивидуален за клиентите екскурзоводски съпровод на руски език и входни такси. Цените важат само при предварителна поръчка, записване и плащане в България.
- възможност за екскурзовод с български език срещу доплащане.

За въпроси и запитвания за места, не се колебайте да се свържете с нас:
052 61 30 40
052 61 59 49
052 91 74 64
info@allrussia.eu
 Карта на местността


Няма налична карта.

ЗапитванеCopyright © 2010. Elitaire Ltd. - Всички права запазени - Created by: izberisi.com