Екскурзии на място

Посещение на Коломенское от 18 евро

Тръгване от: Москва на 01.01.2012
Маршрут: Москва
Продължителност: 4 часа
Цена: 18,00 eur
Коломенское, Москва

Продължителност на екскурзията:  4 часа

Московският държавен обединен художествен историко-архитектурен и природно-ландшафтен музей-резерват е създаден през 2005 г. на базата на Дължавния музей-резерват "Коломенское", един от най-известните московски музеи. Днес музеят-резерват включва четири исторически територии: древното подмосковско село Коломенское със сградите на Царския двор, Музея на сградостроенето от дърво, старинните градини и паркове /14-19 век/; паметници на територията на имението в Измайлово /17-19 век/; Дворцово-парковия ансамбъл Лефортово /18-ти век/; природният и историко-културен комплекс на имението на Н.А.Дурасов /началото на 19 век/.Коломенское е резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век. Неговият уникален архитектурен ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност.
Именно тук се намира църквата "Възнесение Господне", построена в 1532 г. В продължение на много столетия тя е била своеобразен уникален образец на руската архитектура, оказал дълбоко влияние върху развитието на архитектурата на страните от Източна Европа. Това е един от първите шатрови каменни храмове в Русия. През всичките тези години тя е подлагана на дначителни преустройства и реконструкции, което става и една от причините за включването и в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г., наред с Московския Кремъл и Червения площад.
В непосредствена близост до църквата се намират още три паметника на архитектурата: Георгиевската камбанария /16-ти век/, Водовзводната кула /17-ти век/ и Павилиона от 1825 г. на архитекта Е.Д.Тюрин. В Дяково се намира забележителният паметник на архитектурата от 16-ти век - църквата "Отсичането на главата на Йоан Предтеча". Построена в средата на века,тя се явява първообраз
на Събора "Василий Блажени" на Червения площад и е построена вероятно от същите майстори.
На 15 май 2008 г. в Коломенское е открит Музей на дървеното строителство, организиран на основата на истински паметници. В сбирката на музея влизат: проходната кула на Николо-Карелския манастир от крайбрежието на Бяло море, кулата на Братския острог /укрепен военен пункт/, а също така Моховая кула от Сумския острог, всички те построени през втората половина на 17-ти век.
В Коломенское се намират уникални археологически паметници, в частност Дяково городище, дало названието на Дяковската археологическа култура.
Територията на музея "Коломенское" е ценна със своя национален ландшафт, съхранил древния естествен релеф с уникалната растителност. Значителна част от територията е заета от обширни паркове, живописни оврази, високи хълмове и водната шир на Москва-река. Това е единствения по рода си резерват с паметници на историята, архитектурата, археологията и природата, разположен практически в центъра на Москва.
www.mgomz.ru


 Цени от:
транспорт
мин 2 души
мин 6 души
мин 10 души
с транспорт
83
37
28
без транспорт
49
23
18

*Цените са в евро на човек и включват индивидуален за клиентите екскурзоводски съпровод на руски език и входни такси. Цените важат само при предварителна поръчка, записване и плащане в България.
- възможност за екскурзовод с български език срещу доплащане.

За въпроси и запитвания за места, не се колебайте да се свържете с нас:
052 61 30 40
052 61 59 49
052 91 74 64
info@allrussia.euКарта на местността


Няма налична карта.

ЗапитванеCopyright © 2010. Elitaire Ltd. - Всички права запазени - Created by: izberisi.com