Екскурзии на място

Посещение на Третяковската галерия от 15 евро

Тръгване от: Москва на 01.01.2012
Маршрут: Москва
Продължителност: 3 часа
Цена: 15,00 eur
Третяковска галерия, Москва

Продължителност на екскурзията:  3 часа

В старото историческо здание се пазят картините на руски художници от XI до началото на XX век, а в новото здание на Кримски вал са изложени творбите на художници творили през XX век.
За начална дата на музея е приета годината 1856, когато младият Павел Третяков започва да купува произведения на руски художници с цел създаване първоначално на своя колекция, която по-късно прераства в музей на националното искуство.„За мен, като истински и горещ любител на живопистта не може да има нищо по-прекрасно от предоставянето на възможност за всеки друг почитател на изобразителното искуство да се наслаждава на шедьоврите придобити и притежавани от мен” – пише мецената и колекционер през 1860 година. „Бих искал този склад на човешкото искуство да послужи за основа на национална галерия на руските художници”.
Годините минавали, а младия колекционер работел упорито за реализирането на своя замисъл. През 1892 г. галерията на Третяков вече съдържала над 2000 картини, скулптури и други произведения на руското изкуство. Днес Галерията притежава над 130 000 експоната – творби на руския творчески гений създавани в продължение на десет века. В две отделни сгради на Лаврушински переулок и на Кримский вал са изложени избрани произведения даващи възможност на посетителите да се запознаят и насладят на най-интересните произведения на руските творци от XI до XX век включително. В първото историческо здание е изложена средновековна живопис, иконопис и стенопис, както и работи на най-известните руски художници от XVIII и XIX век. В църквата Свети Николай в Толмачи са изложени работи от XII до XV век.
www.tretyakovgallery.ru

Цени от:
транспорт
мин 2 души
мин 6 души
мин 10 души
с транспорт
68
31
23
без транспорт
41
19
15

*Цените са в евро на човек и включват индивидуален за клиентите екскурзоводски съпровод на руски език и входни такси. Цените важат само при предварителна поръчка, записване и плащане в България
.
- възможност за екскурзовод с български език срещу доплащане.

За въпроси и запитвания за места, не се колебайте да се свържете с нас:
052 61 30 40
052 61 59 49
052 91 74 64
info@allrussia.euКарта на местността


Няма налична карта.

ЗапитванеCopyright © 2010. Elitaire Ltd. - Всички права запазени - Created by: izberisi.com