Екскурзии на място

Посещение на Московския Кремъл с Катедралите и Оръжейната палата от 47 евро

Тръгване от: Москва на 01.01.2012
Маршрут: Москва
Продължителност: 4 часа
Цена: 47,00 eur
Московския Кремъл с Катедралите и Оръжейната палата, Москва

Продължителност на екскурзията:  4 часа

През късния XVв. градът се превръща в център на огромната руска империя, а Кремъл – в символ на нейната загадъчност и могъщество. През XXв. Кремъл се превърна в синоним на съветското правителство.
Една добра разходка: Влизане в Кремъл през бялата Купатиева кула, пресичане на моста и влизане през Троицката кула. От дясно се издига голяма сива сграда – Държавният кремълски дворец, отляво – жълтото здание на Арсеналът. Направо е разположена църквата Дванадесет апостоли, пред която се намира  Цар-топ.По-нататък на огромен пиедестал пред камбанарията Иван Велики се издига Цар-камбана. Наляво от камбаната се стига до Съборния площад – историческото сърце на Кремъл. При обиколка на площада в посока обратна на часовниковата стрелка от лявата страна на площада се извисява внушителната сграда на Успенския събор, отляво на събора е по-малката едно куполна църква Ризоположение. След Успенския събор се стига до Архангелския събор, малко по-навътре от него е разположен и Благовещенския събор. И трите храма днес функционират като музеи. След напускане на Съборния площад при Благовещенския събор се стига до оживен път, по който се стига до административните сгради на руското правителство, които не са отворени за посетители. Продължава се по хълма към Големия кремълски дворец, който всъщност е ансамбъл от сгради, в чийто състав влиза Теремной дворец и датиращата от XVв. Гранитова палата. От дясната страна е разположено жълтото здание на Оръжейната палата – най-старият и най-богатият кремълски музей. В същата сграда е и Елмазният фонд.

Оръжейната палата
Основана е по времето на Иван III под името Голямата хазна и се е намирала в здание между Архангелския и Благовещенския събор. Освен оръжия и снаряжение, тук се съхранявали златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, царските регалии, царския обоз, каляски, военни трофеи и др.
През 1737 г.в голям пожар, обхванал цял Кремъл, Оръжейната палата с част от съкровищата в нея изгаря. Новото здание на палатата е построено през 1851 г. от архитекта Константин Тон.
Оръжейната палата е първият обществен музей в Русия. Открит е през 1806 г.от Александър I, но започва да приема посетители едва 7 години по-късно. Днес музеят разполага с над 4000 експоната на произведения на руското, европейското и азиатското изкуство от IV-XX век.

Цени от:

транспорт
мин 2 души
мин 6 души
мин 10 души
с транспорт
112
66
53
без транспорт
77
50
44

*Цените са в евро на човек и включват индивидуален за клиентите екскурзоводски съпровод на руски език и входни такси. Цените важат само при предварителна поръчка, записване и плащане в България.
- възможност за екскурзовод с български език срещу доплащане.

За въпроси и запитвания за места, не се колебайте да се свържете с нас:
052 61 30 40
052 61 59 49
052 91 74 64
info@allrussia.euКарта на местността


Няма налична карта.

ЗапитванеCopyright © 2010. Elitaire Ltd. - Всички права запазени - Created by: izberisi.com