Виза информация

Основни положения за влизане в РФ, валидни за всички видoве визи

С нота № 3372 от 31 януари 2003 г. Министерството на външните работи на Руската Федерация уведомява, че от 10.02.2003 г. чуждите граждани, които влизат в Руската Федерация са задължени безплатно да получат и попълнят (в самолета или на руското летище) миграционна карта. Тя трябва да се съхранява по време на целия престой на територията на Руската Федерация, тъй като подлежи на връщане при излизане от страната. 

Визовият режим не засяга чуждестранните граждани, които са получили т.нар. "вид на жителство", т.е. право на постоянно пребиваване в Руската Федерация. Тези лица могат свободно да напускат и безпрепятствено да се връщат на територията на Руската Федерация без виза, само с документи, удостоверяващи тяхната самоличност и притежавания от тях статут.

Внимание!

Руската виза не може да бъде продължена! Допуска се само в изключителни случаи, за срок до 10 денонощия, при наличие на мотивирана молба и документи, потвърждаващи необходимостта от такова продължаване.В случай, че изгубите или повредите руската виза, същата подлежи на възстановяване от органите на Министерство на вътрешните работи, след проверка на основанието и факта на нейното издаване.

Copyright © 2010. Elitaire Ltd. - Всички права запазени - Created by: izberisi.com!