Открий Русия

Мулти-национална Русия

Много-национална РусияРусия е много-национална държава, приютила над 180 етнически групи и различни религии. Етническите руснаци с тяхната славянска православна култура, татарите и башкирите с тяхната тюркска мюсюлманска култура, будистите и ламаистите от Бурятия и Калмикия, шаманистичните народи от Далечния север и Сибир, планинците от Северен Кавказ, фино-угрските народи на руския северозапад и района на Волга - всички те имат принос за разнообразието и богатството на руската култура. Етническата култура е съхранена в различните музеи и етно-паркове, възпроизведена в кухнята, архитектурата, киното и изкуствата и се развива от фолклорните състави, танцовите ансамбли и хоровете. 

Руският език е официалният език в държавата, но Конституцията дава право на отделните републики да ползват местния език като втори официален език. Руският е географски най-широко разпространеният език в Евразия и най-широко говоримият славянски език в света.

Руското православие е било официална религия преди Съветската епоха, а в комунистическия период е била силно омаловажавана от официалните държавни власти. Днес тя играе значителна роля в духовния живот на руския народ. Ислямът е религия практикувана от близо 20% от руснаците. Будизма и Ламаизма е традиционен в източната част на страната. Католицизма, юдаизма и протестанството също се срещат, но не са широко разпространени.Copyright © 2010. Elitaire Ltd. - Всички права запазени - Created by: izberisi.com!