Екскурзии на място

Обзорна екскурзия на Санкт Петербург, Петропавловска крепост и Исакиевски събор от 22 евро

Тръгване от: Санкт Петербург на 01.01.2012
Маршрут: Санкт Петербург
Продължителност: 5 часа
Цена: 22,00 eur
Обзорна екскурзия, Петропавловска крепост и Исакиевски събор, Санкт-Петербург

Продължителност на екскурзията:  5 часа

Обзорна екскурзия
Московски проспект, Невски проспект, Казанския събор и знаменитата чудотворна икона на Казанската Света огородица, Кулата на Василиевския остров, крайцерът Аврора, Летния парк, Марсово поле, Михайловския замък, Александро-Невската лавра и зданието на духовната семинария.Петропавловска крепост

На 27 май 1703-та година Петър поставя основния камък на бъдещата Петропавловска крепост – на Зайчия остров, най-ключовото и стратегическо място в делтата на Нева. Именно около тази замислена като непревземаема крепост, великият цар решил да осъществи най-грандиозния архитектурен замисъл, появявал се някога в царска глава – да превърне тази неуютна, студена и почти непригодна за живот част от света в най-красивия град, който Европа на 18-ти век е виждала.

Музеят на Петропавловската крепост съхранява факсимилета от първоначалните планове, с бележките, направени лично от ръката на Петър – композиция във вид на грамадна елипса, във вътрешността на която се разполагат площади и системи на взаимно перпендикулярни улици. Тази планировка всъщност претворявала ренесансовите идеи за „идеалния град“. В плановете на отделните улици лично царят поставил границите – най-високата сграда е Зимния му дворец, 3-етажните сгради са за придворни и аристокрация от първа ръка, 2-етажните – за „средния мениджмънт“ и генералите, едноетажни – за администрация и прочие важни люде. Влюбеният в идеята за град на канали Петър забранил да се изграждат мостове над Нева – всички жители на неговия град трябвало да се придвижват с лодки. Така, наред с гигантското за времето си отводняване, пресушаване на блата и отвоюване на територии за строителство на масивни сгради, било осъществено и огромно инженерно мероприятие по изграждане на канали, променящи руслото на съществуващите потоци и рекички и свързващи отделните части на града. Що се отнася до сградите, всяка от тях е прекрасно известна, а общото впечатление оставя човек без дъх от това, което вижда.

Работно време: всеки ден от 10:00 до 18:00.
Почивен ден – сряда.
Адрес: Дворцовая наб., 34.
Транспорт: ст.м. „Горьковская”.
www.spbmuseum.ruИсакиевски събор
Съборът е една от най-големите куполни сгради в света. Той поразява въображението с гиганските си размери и уникалността на инженерните решения. Излизащите от четирите страни на събора колонади и огромни порти му придават формата на равностранен кръст. Височината на паметника е 101.5 метра. Заедно с Петропавловския събор и сградата на Адмиралтейството, това е най-важната доминанта на Санкт Петербург. 
След пренасянето на столицата в Москва, до 1928 година Исаакиевския събор остава главен катедрален събор на Русия. Отвътре паметника поразява посетителя не по-малко отколкото с външния си вид. Както отвън така и от вътре зданието е облицовано с 32 породи мрамор с различен оттенък. При създаването на интериора широко са използвани полускъпоценни камъни като малахит и лазурит, както и позлатен бронз, мозайки и порфира. 
По време на богослужение храмът може да побере 18 000 вярващи. Тук се съхраняват едни от най-почитаните икони на Тихвинската и Корсунската Богородици, образа на неръкотворния Спас, дело на художника Ф. Ухтомски. Всяка година в събора архимандрит Петербургский и Ладожский провежда Коледната и Великденската служби. През останалото време храмът е отворен като паметник-музей.

Работно време: всеки ден от 11:00 до 20:00.
Почивен ден – сряда.
Адрес: Исаакиевская пл., 1.
Транспорт: от ст.м. „Невский проспект”, „Гостиный двор” с автобуси: 3, 22, 27;
тролей: 5, 22
Внимание: само екскурсионно обслужване
www.cathedral.ru

Цени:
Предлагаме 2 възможни начина за посещение на тези забележителности - а) чрез присъединяване към съществуваща сборна група на място (само в определени дни) или б) индивидуално с екскурзовод само за вас или Вашата група

1. Цена при присъединяване към група /за посещение само на Исаакиевски събор, без Обзорната екскурзия и Петропавловска крепост/:

6 евро/човек (възможно да се осъществи само в ден неделя)

2. Цени за индивидуално посещение с екскурзовод (в евро/човек)*:


транспорт
мин 2 души
мин 6 души
мин 10 души
с транспорт
91
45
35
без транспорт
49
27
22

*Цените са в евро на човек и включват индивидуален за клиентите екскурзоводски съпровод на руски език и входни такси. Цените важат само при предварителна поръчка, записване и плащане в България.
- възможност за екскурзовод с български език срещу доплащане.

За въпроси и запитвания за места, не се колебайте да се свържете с нас:
052 61 30 40
052 61 59 49
052 91 74 64
info@elitaire.euКарта на местността


Няма налична карта.

ЗапитванеCopyright © 2010. Elitaire Ltd. - Всички права запазени - Created by: izberisi.com