Екскурзии на място

Посещение на Петропавловската крепост от 11 евро

Тръгване от: Санкт Петербург на 01.01.2012
Маршрут: Санкт Петербург
Продължителност: 2 часа
Цена: 11,00 eur
Петропавловска крепост, Санкт-Петербург

Продължителност на екскурзията:  2 часа

Петропавловска крепост
На 27 май 1703-та година Петър поставя основния камък на бъдещата Петропавловска крепост – на Зайчия остров, най-ключовото и стратегическо място в делтата на Нева. Именно около тази замислена като непревзимаема крепост, великият цар решил да осъществи най-грандиозния архитектурен замисъл, появявал се някога в царска глава – да превърне тази неуютна, студена и почти непригодна за живот част от света в най-красивия град, който Европа на 18-ти век е виждала.Музеят на Петропавловската крепост
съхранява факсимилета от първоначалните планове, с бележките, направени лично от ръката на Петър – композиция във вид на грамадна елипса, във вътрешността на която се разполагат площади и системи на взаимно перпендикулярни улици. Тази планировка всъщност претворявала ренесансовите идеи за „идеалния град“. В плановете на отделните улици лично царят поставил границите – най-високата сграда е Зимния му дворец, 3-етажните сгради са за придворни и аристокрация от първа ръка, 2-етажните – за „средния мениджмънт“ и генералите, едноетажни – за администрация и прочие важни люде. Влюбеният в идеята за град на канали Петър забранил да се изграждат мостове над Нева – всички жители на неговия град трябвало да се придвижват с лодки. Така, наред с гигантското за времето си отводняване, пресушаване на блата и отвоюване на територии за строителство на масивни сгради, било осъществено и огромно инженерно мероприятие по изграждане на канали, променящи руслото на съществуващите потоци и рекички и свързващи отделните части на града. Що се отнася до сградите, всяка от тях е прекрасно известна, а общото впечатление оставя човек без дъх от това, което вижда.

Работно време: всеки ден от 10:00 до 18:00.
Почивен ден – сряда.
Адрес: Дворцовая наб., 34.
Транспорт: ст.м. „Горьковская”.
www.spbmuseum.ru

Цени от:

транспорт
мин 2 души
мин 6 души
мин 10 души
с транспорт
51
23
18
без транспорт
29
14
11

*Цените са в евро на човек и включват индивидуален за клиентите екскурзоводски съпровод на руски език и входни такси. Цените важат само при предварителна поръчка, записване и плащане в България.
- възможност за екскурзовод с български език срещу доплащане.

За въпроси и запитвания за места, не се колебайте да се свържете с нас:
052 61 30 40
052 61 59 49
052 91 74 64
info@elitaire.eu
Карта на местността


Няма налична карта.

ЗапитванеCopyright © 2010. Elitaire Ltd. - Всички права запазени - Created by: izberisi.com