Екскурзии на място

Посещение на Юсуповски Дворец/Распутин от 22 евро

Тръгване от: Санкт Петербург на 01.01.2012
Маршрут: Санкт Петербург
Продължителност: 2 часа
Цена: 22,00 eur
Юсуповски Дворец/Распутин, Санкт-Петербург

Продължителност на екскурзията:  2 часа

Юсуповският дворец е уникален архитектурен ансамбъл от XVIII-XX в., исторически и културен паметник от федерално значение, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор.
Биографията на Двореца и заобикалящия го парк води началото си от епохата на Петър Първи - времето, в което започва изграждането на младата северна столица на Русия.
Дворцово-парковия комплекс се създава в продължение на почти две столетия. Тук са работили изтъкнати руски и чуждестранни архитекти Ж.Б.Вален-Деламот, А.М.Михайлов-син, Б.Симон, И.Монигети, В.Кеннел и др.От 1830 до 1917 година собственици на Двореца са били пет поколения на знатния дворянски род на князете Юсупови. Много ярки страници от руската и петербургската история са свързани с фамилната резиденция на Мойка.
Дворецът е влязъл в руската отечествена история и като мястото, на което е убит Григорий Распутин - сибирският селянин, превърнал се в началото на 20-ти век в духовен наставник и приятел на семейството на император Николай Втори. Трагедията се е разиграла през нощта на 17-ти декември 1916 г. в жилищната част на младия княз Феликс Юсупов. Сега в тези стаи е учредена историко-документална експозиция.

През 1925 година Дворецът на князете Юсупови е предаден на педагогическата интелигенция на града. До наши дни тук се помещава Дворецът на културата на работниците от просветата, който през 1990-те години е преобразуван в многофункционален историко-културен център, съчетаващ музейни, театрално-концертни и културно-просветителски дейности.

Днес Юсуповския дворец е едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповата фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, възродени от труда и таланта на петербургските реставратори са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра.

Работно време: всеки ден от 12:00 до 16:00
Адрес: наб. р. Мойки, 94
Транспорт: от ст.м. „Невский проспект”, „Гостиный двор” с тролей 5, 22; автобуси: 3, 22, 27 до Исаакиевски площад
www.yusupov-palace.ruЦени от:

транспорт
мин 2 души
мин 6 души
мин 10 души
с транспорт
78
41
32
без транспорт
53
29
22

*Цените са в евро на човек и включват индивидуален за клиентите екскурзоводски съпровод на руски език и входни такси. Цените важат само при предварителна поръчка, записване и плащане в България.
- възможност за екскурзовод с български език срещу доплащане.

За въпроси и запитвания за места, не се колебайте да се свържете с нас:
052 61 30 40
052 61 59 49
052 91 74 64
info@allrussia.eu
Карта на местността


Няма налична карта.

ЗапитванеCopyright © 2010. Elitaire Ltd. - Всички права запазени - Created by: izberisi.com