Екскурзии на място

Обзорна екскурзия на Москва и Храм "Христа Спасителя" от 25 евро

Тръгване от: Москва на 01.01.2012
Маршрут: Москва
Продължителност: 5 часа
Цена: 25,00 eur
Обзорна екскурзия и Храм "Христа Спасителя", Москва

Продължителност на екскурзията:  5 часа

Обзорна екскурзия
Червения площад, Храма на Христос Спасител, Новодевичия манастир, Варабьовые горы, Парк Победы, Поклонная гора, Мосфилм, Патриаршеския мост, моста Багратион, Белия дом, Деловия център, Новия Арбат, Пушкинския площад, улица Тверска, Любянка, Славянския площад.Храм "Христа Спасителя"

Въпреки немалкото противници на възстановяването на Събора, от 1997 година позлатеният купол на най-големия Храм сияе над Москва. Указ за построяването на Xрама е бил издаден от император Александър I като благодарност към Бога за спасението на Русия в Отечествената война от 1812 г. и за прослава на победата на руската армия над Наполеон.
От всички конкурсни проекти Александър I избира предложението на архитект Карл Витберг да построи трикорабен храм с три престола, осветени в името на Рождество Xристово, Преображение и Възнесение Господне. Витберг искал да види своето творение в древния Московски Кремъл, но Александър I не разрешил да се пипа сърцето на Москва и предложил място за строителството на Храма, по негов образен израз, «короната на Москва» - „Воробьевы горы”.
Но след смъртта на Александър I работите били спрени заради финансови проблеми.
Император Николай I не забравил за обета на своя царствен брат. Царят се влюбил в живописния хълм, на който от 1547 година се намирал Алексеевския женски манастир. От там Храмът би се виждал от всяка точка на Москва, а съседството с древния Кремъл подчертавало неговата духовна връзка с руската история. През май 1883 година Храмът бил осветен и станал символ на Москва. С това наследство от миналото не могли да се примирят болшевиките. Родила се идеята храмът да се разруши, а на негово място да се издигне Дворец на Съветите -«главното здание на страната» и гигантска кула със статуя на Ленин с височина 415 метра. От този «чудо-дворец» Москва била спасена от започналата Велика Отечествена война.
През 1995 година на празника Рождество Xристово с решение на Архиерейския събор на Руската православна църква е положен първият камък за възстановяването на Храма Христос Спасител, а след още две години той бе осветен. С това бе поставен край на неговата трагична съдба.

Цени от:
транспорт
мин 2 души
мин 6 души
мин 10 души
с транспорт
97
48
39
без транспорт
58
31
25

*Цените са в евро на човек и включват индивидуален за клиентите екскурзоводски съпровод на руски език и входни такси. Цените важат само при предварителна поръчка, записване и плащане в България.
- възможност за екскурзовод с български език срещу доплащане.

За въпроси и запитвания за места, не се колебайте да се свържете с нас:
052 61 30 40
052 61 59 49
052 91 74 64
info@allrussia.eu
 Карта на местността


Няма налична карта.

ЗапитванеCopyright © 2010. Elitaire Ltd. - Всички права запазени - Created by: izberisi.com