Екскурзии на място

Посещение на Диамантения фонд от 61 евро

Тръгване от: Москва на 01.01.2012
Маршрут: Москва
Продължителност: 45 минути
Цена: 61,00 eur
Посещение на Диамантения фонд, Москва

Продължителност на екскурзията: 45 минути

През късния XV в. градът се превръща в център на огромната руска империя, а Кремъл – в символ на нейната загадъчност и могъщество. През XX в. Кремъл се превърна в синоним на съветското правителство.
Една добра разходка: Влизане в Кремъл през бялата Купатиева кула, пресичане на моста и влизане през Троицката кула. От дясно се издига голяма сива сграда – Държавният кремълски дворец, отляво – жълтото здание на Арсеналът.Направо е разположена църквата Дванадесет апостоли, пред която се намира  Цар-топ. По-нататък на огромен пиедестал пред камбанарията Иван Велики се издига Цар-камбана. Наляво от камбаната се стига до Съборния площад – историческото сърце на Кремъл. При обиколка на площада в посока обратна на часовниковата стрелка от лявата страна на площада се извисява внушителната сграда на Успенския събор, отляво на събора е по-малката еднокуполна църква Ризоположение. След Успенския събор се стига до Архангелския събор, малко по-навътре от него е разположен и Благовещенския събор. И трите храма днес функционират като музеи. След напускане на Съборния площад при Благовещенския събор се стига до оживен път, по който се стига до административните сгради на руското правителство, които не са отворени за посетители. Продължава се по хълма към Големия кремълски дворец, който всъщност е ансамбъл от сгради, в чийто състав влиза Теремной дворец и датиращата от XV в. Гранитова палата. От дясната страна е разположено жълтото здание на Оръжейната палата – най-старият и най-богатият кремълски музей. В същата сграда е и Елмазният фонд.
Оръжейната палата в началото е била склад и работилница, в които са се изработвали и съхранявали различни видове оръжия. Настоящата сграда е издигната през 19-ти век и в днешно време е съкровищница на уникални сбирки – художествени предмети на изтъкнати майстори, изработени от злато и сребро. Една от тях изобилства от царски регалии с драгоценни камъни – корони, скиптъри и др. Музеят се гордее с оригиналните тронове на руските царе и луксозните рокли на руските императрици. Един от най-ценните екземпляри е Шапката на Мономах, наследствена корона за коронясване на руските царе, декорирана със скъпоценни камъни и кожа. Според легендата тази корона е била изпратена от византийския император Мономах на Великия Киевски княз Владимир Мономах. Елмазният фонд на Русия, постоянна експозция на Оръжейната палата, се гордее с уникалната си колекция от скъпоценни камъни и бижутерийни предмети от 18-ти и 19-ти векове: руски диаманти и брилянти, колекция от самородни късове злато и платина.
www.kremlin.museum.ru

Цени от:

транспорт
мин 2 души
мин 5 души
без транспорт
126
61

*Цените са в евро на човек и включват индивидуален за клиентите екскурзоводски съпровод на руски език и входни такси. Цените важат само при предварителна поръчка, записване и плащане в България.  
- възможност за екскурзовод с български език срещу доплащане.

За въпроси и запитвания за места, не се колебайте да се свържете с нас:
052 61 30 40
052 61 59 49
052 91 74 64
info@allrussia.euКарта на местността


Няма налична карта.

ЗапитванеCopyright © 2010. Elitaire Ltd. - Всички права запазени - Created by: izberisi.com